Simens pokrenuo inicijativu za Beograd i još 15 gradova

Bez autora
Jun 19 2011

Kompanija Simens (Siemens) pokrenula je inicijativu za gradove zemalja centralne i istočne Evrope sa ciljem povezivanja eksperata radi bolje razmene znanja, rešenja, ideja i informacija, saopštila je danas ta kompanija. Ideja o pokretanju inicijative je nastala zbog značajnog iskustva Simensa u rešavanju infratrukturnih izazova sa kojima se veliki gradovi danas suočavaju. Projektom će biti obuhvaćeno 16 gradova: Beograd, Bratislava, Bukurešt, Budimpešta, Burgas, Istanbul, Kečkemet, Kijev, Ljubljana, Ostrava, Podgorica, Prag, Sarajevo, Sofija, Beč i Zagreb. Kompanija Simens je ranije osnovala četvrti sektor posvećen razvoju infrastrukture i gradova u cilju pronalaženja resenja za "pametne mreže", transport budućnosti, kao i inovativna rešenja za napajanja.

Simens pokrenuo inicijativu za Beograd i još 15 gradovaKompanija Simens (Siemens) pokrenula je inicijativu za gradove zemalja centralne i istočne Evrope sa ciljem povezivanja eksperata radi bolje razmene znanja, rešenja, ideja i informacija, saopštila je danas ta kompanija.

Kako je saopšteno iz sedišta te nemačke kompanije u Beogradu, ideja o pokretanju inicijative je nastala zbog značajnog iskustva Simensa u rešavanju infratrukturnih izazova sa kojima se veliki gradovi danas suočavaju.

Projektom će, kako je navedeno, biti obuhvaćeno 16 gradova: Beograd, Bratislava, Bukurešt, Budimpešta, Burgas, Istanbul, Kečkemet, Kijev, Ljubljana, Ostrava, Podgorica, Prag, Sarajevo, Sofija, Beč i Zagreb. Kompanija Simens je ranije osnovala četvrti sektor posvećen razvoju infrastrukture i gradova u cilju pronalaženja rešenja za "pametne mreže", transport budućnosti, kao i inovativna rešenja za napajanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik